GASTENBOEK

Schrijf bericht in gastenboek

1-7-2013 - 9:26
Bennie en Hanny Oberink

Wat een mooi stuk hebben jullie gespeeld en jong en oud hebben ons prima vermaakt met deze mooie avond. Ga zo door!!

1-7-2013 - 9:02
Anja Arendsen

Het was een geweldig openluchtspel. Ik heb er van genoten. Het was allemaal perfect in orde en de spelers doen niet echt onder voor professionels. Petje af.

30-6-2013 - 23:31
Adriaan en Gerrie Aalbers

Bedankt voor jullie enorme inzet om ons een mooie avond te bezorgen. Het was weer genieten.

30-6-2013 - 22:51
Betsie en Free Laar

Wat een prachtig stuk hebben jullie gespeeld, Natuurlijk zijn er een paar die enorm goed gespeeld hebben maar als ik die noem , dan doe ik anderen te kort. We hebben van een ieder enorm genoten. Het werd vanuit jullie hart gespeeld, dus echt en niet gespeeld. Ook technisch weer een hoogstandje zoals jullie b.v de brand hebben kunnen nabootsen. Parkeren en verkoop van kaarten en koffie was ook goed geregeld, even wachten op je beurt kun je ook mooi gebruiken voor een praatje met iemand om je heen, Dus wij vinden 5 jaar te lang duren. Betsie en Free Laar

30-6-2013 - 22:07
Wim Bruil

Bie'j ons in d'n Achterhoek. Rondum olde gebruuk'n. We hebben heel erg genoten, prachtig gespeeld! Vroeger was alles anders, het was te zien of iemand rijk was of minder welgesteld. Normen en waarden stonden onder druk door armoede. Dat zagen we duidelijk door scholte van 't Kreil en de sombere keuterboer en boerinnetje Vonderman, die krap bij kas waren. Als ze op visite gingen droegen ze zwarte kleding. Gemakkelijk voor rouw en trouw en toch ook wel deftig met een zwarte hoed/pet en een knipmuts. Bedenk wel dat scholte Borninkhof een mooi gekante trouwmuts de waarde van twee koeien vertegenwoordigde en een zondagse muts anderhalve koe. Er was geen stress over wat te dragen. Er was geen positiekleding. Ze hadden één stelletje kleding voor rouw, één voor trouwerij en verder werkkleding, die zagen we ook in overvloed door figuranten en de knecht en meid. Vooral het nieuwsgierige jongetje Evert mocht er zijn met zijn touw om de bokse en werd soms heel goed opgevangen door Derk-Jan. Terugblikken naar wat ooit was en niet terugkeert! De kleding werd frivoler, van lange rok naar petticoot, minirok en hotpens broekje, elk tijdsgewricht kent zijn charmes. We kijken alweer uit naar een volgend prachtig toneelstuk van jullie vereniging. Groetjes, Wim Bruil (Varsseveld).

30-6-2013 - 21:51
Kempink

Het boek was mij bekend en daarvan heb ik genoten. Uw voorstelling was hetgeen ik in mijn hoofd had bij het boek! Het (prachtige) plaatje klopte volledig! Een ieder zat goed in zijn of haar rol, realistisch spel. Decor, licht, geluid, de mooie muziek die het extra sfeervol maakte! En natuurlijk, de brand....!! Het publiek is overigens niet gek, mij dunkt, men snapt wel dat het pauze is... Dank!

30-6-2013 - 19:32
a bluemink

we waren met z,n vieren [fam willemsen] we hebben een leuke avond gehad heel goed gespeeld een compliment voor allemaal maar vooral voor evert en dieske en de kleine kinderen die ook meegedaan hebben we hebben zeer genoten .groetjes fam bluemink, en willemsen.

30-6-2013 - 19:24
Ineke Rhebergen

Wat hebben wij genoten gisteravond! Ik had het boek vroeger al eens gelezen en de afgelopen week heb ik het opnieuw gelezen, om te weten hoe het nou precies zat. Wat hebben jullie het boek mooi omgezet naar een toneelstuk! En de locatie: een plaatje! Verder prachtig decor, paarden, kippen (die flink aan de leg waren) koeien, een kalfje, een geit. En dan de kindjes, toen het meisje moest huilen van dat olde wief Miene, werd ze door haar "broertje" getroost. Zo ontzettend aandoenlijk! Iedereen kende de rol goed en speelde voortreffelijk. De brand was ook geweldig mooi gedaan, evenals het blusmateriaal. Dieksken zat ook zo geweldig in haar rol, we werden er ontroerd van, zo zielig. Enzovoort, enzovoort. Kortom: HET WAS GEWELDIG! 't Buurtschap: BEDANKT, we komen een volgende keer graag weer.

30-6-2013 - 18:55
monique van ostaay

Gisteravond wezen kijken naar: het beloofde land. Ieder keer verbaas ik me weer over de locatie. Een overwoekerde plek midden in het bos omgetoverd tot een boerenerf aan de rand van het bos. Het decor is aandembenemend! 2 prachtige boerderijen, een kippen ren, houtschuur. complimenten aan de decor bouwers. Het beloofde land is een tragisch verhaal maar geen tranen trekker. Er zijn regelmatig momenten dat er lachsalvo,s over de tribune gaan. Een compliment voor de spelers voor het goede spel. Goede doorleefde rollen en een zeer goed gevoel voor timing! Een extra compliment voor Bas. Een jonge speler maar wat speelde hij naturel en hij wist het publiek aan het lachen te krijgen! Naast het decor waren ook de kostuums en attributen weer helemaal af. Paarden, geiten, koeien, koetsen... het klopte allemaal. Ondanks dat het stuk soms te weinig vaart had kunnen jullie zeer trots zijn op deze geweldige prestatie. Ik ben blij dat ik ben weze kijken en raad ook iedereen die nog geen kaarten heeft besteld dit snel te doen!

30-6-2013 - 17:00
C. Hartman

Het was een flinke zit, gisteravond in Sinderen, bij het toneelstuk 'Het beloofde land'. Bijtijds aanwezig om de kaartjes op te halen, starten om acht uur, en om twaalf uur afgelopen. Gelukkig hadden we kussentjes bij ons zodat ons zitvlees niet al te zwaar op de proef werd gesteld! Maar, knap gedaan: de spelers vervulden hun rol met overgave (met een speciaal compliment voor knecht Evert) in een boeiend, deels op waarheid gebaseerd verhaal. Zwaar, het geloof speelt een grote rol, maar met voldoende humor om de balans goed te houden. Ook het decor verdient hulde; ik waande me in de negentiende eeuw en de brand in Vondermans boerderijtje leek net echt. Het verhaal had wellicht aan kracht gewonnen als erin was geschrapt; m.n. in het begin van het eerste en het derde bedrijf had meer vaart mogen zitten en hier en daar werd te veel uitgelegd en toegelicht. Vraagtekens zette ik bij de afwikkeling van de 'brand-zaak', een duidelijk motief voor de tweede brand ontbrak, wat de dader ongeloofwaardig maakte. Het is geen cruciaal gegeven voor de plot, maar toch jammer. Daarnaast wringt het bij de karakterontwikkeling van de vader, Scholte van 't Kreil. Van uitgesproken nors en zuinig man die geen druppel drank over had voor zijn hardwerkend personeel, was hij in het derde bedrijf zonder aannemelijke reden getransformeerd in een man die een gezin financieel steunt voor de overtocht naar Amerika. De motivatie is (zeker voor een gierigaard) niet urgent genoeg, want hij peinsde er niet over de overspelige Johanna op zijn erf toe te laten. Was 'Het beloofde land' de lange zit waard? Ja. Dit openluchtspel is een avond onderduiken in een tijd van landlieden en pachters, van zware godsdienstopvattingen en armoede, en het gezelschap weet die tijd mooi neer te zetten. Ik heb genoten. PS ik hoop dat het kleine meisje geen nachtmerries overhoudt aan de 'heks' Miene!

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68

SCHRIJF BERICHT IN GASTENBOEK

Het formulier kan niet worden geladen.


Gastenboek > Schrijf bericht in gastenboek